Sikeres volt az üveggyűjtési akció


Kép1

A lakosság aktivitásának köszönhetően, a használt üvegek értékének megfelelően három levegőtisztító-fertőtlenítő berendezést kapott a Hírös Agóra Nonprofit Kft.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester hangsúlyozta, hogy időről időre szükség van olyan akciókra, melyek fölhívják a lakosság figyelmét a szelektív hulladékgyűjtésre, de az akciókon kívül is fontos leadni a felgyűlt üveghulladékot a kialakított szelektív gyűjtőpontokon.

Az alpolgármester elmondta, nagyon hiányzik az emberek életéből a kultúra, a közösségi programok, ezért külön örül annak, hogy a közművelődés zászlóshajója, a Hírös Agóra kapta a jótékony felajánlást.

Reményét fejezte ki, hogy mihamarabb elindulhatnak a kulturális programok, újra részesei lehetünk közösségi élményeknek, melyek során a levegőfertőtlenítő berendezések a biztonságot, az egészségvédelmet szolgálják majd.
- A járvány harmadik hullámánál tartunk ugyan, de az előrejelzések szerint még egy ideig velünk marad a vírus, ezért is fontos, hogy minél egészségesebb környezetet teremtsünk a város lakossága számára. - mondta a városvezető.
Bak Lajos a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója beszámolt arról, hogy a steril levegőt adó berendezések, a napokban meghirdetett nyári táborok alatt is működni fognak. Egy gép a kulturális központban, kerttő pedig az ifjúsági központban lesz elhelyezve, ahol folyamatosan éjjel-nappal dolgoznak majd a levegő fertőtlenítésén. Ezek a modern technikai berendezések, egy óra alatt ötször cserélik ki - tisztítják a levegőt egy helységben. A foglakozások közben is működhetnek, így nagymértékben növelik a résztvevők biztonságát.

- Rövid időn belül, annyi üres üveg gyűlt össze az akció során, mintha minden egyes kecskeméti lakos 1 kilógrammot gyűjtött volna – érzékeltette a kezdeményezés hatékonyságát Csongor Attila a Városgazdasági Kft. igazgatója.

Ez az átlagos gyűjtési mennyiség mintegy ötszöröse. A lakosságnak köszönhetően így lehetősége nyílt a lebonyolító cégeknek arra, hogy jótékony célt támogassanak.
Mindhárom vezető köszönetét fejezte ki a kecskemétieknek.